Guacamole, keep it simple.
De meeste guacamole-recepten bevatten kruidenmengsels die naar onze mening onnodig zijn en zelfs de subtiliteit ervan verknoeien. Als de ingrediënten die je gebruikt van goede kwaliteit zijn, dan zal de smaak perfect zijn. De FUMADO-saus is een essentieel ingrediënt om een basis van smaak te bieden, en de pittigheid ervan helpt de ingrediënten samen te binden en werkt als een smaakversterker.
We gebruiken liever Spaanse avocado's in het seizoen of Afrikaanse avocado's, vooral Congolese, die minder lang in een container op de oceaan hebben doorgebracht dan hun Zuid-Amerikaanse tegenhangers en dus langer aan de boom hebben gerijpt. Dat is beter voor de smaak en beter voor de planeet.
Deze guacamole is heerlijk op tortilla's of met maïschips als aperitief.
INGREDIËNTEN:
- 3 avocado's
- 1/2 ui
- 1 handvol verse koriander
- 1 kleine tomaat
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen peper
- Het sap van een limoen
- 1 theelepel hete saus FUMADO of FUMATA
BREIDING:
Snijd de ui, tomaat en koriander fijn.
Verwijder het vruchtvlees van de avocado's en snijd in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten in een grote kom en stamp met een vork tot de gewenste consistentie.
Serveer met een paar druppels Fumado


Text & images by Thibault Fournal.
Copyright SWET 2025.