Een idee van de beste kaasmaker van België.
Léo Begin , onze bevriende kaasmaken en toevallig ook verkozen tot beste kaasmaker van België in 2024.
Bezoek zeker zijn winkel, La fruitière, in het centrum van Brussel. Een paradijs voor de kaasliefhebber.
Hij heeft een reeks experimenten met raclettekaas uitgevoerd om te bepalen wat de beste rijpingsmethode is om de smaak van onze warme sauzen in te brengen.
Om dit heel snel te kunnen beoordelen, heeft hij verschillende variaties van twee hoofdmethodes geprobeerd: de saus rond de kaas doen of erin.
Het blijkt dat de kaas erin de beste resultaten geeft.
De methode.
Starten met een mooi stuk raclettekaas, bij voorkeur boerenkaas en vrij jong, is de methode heel eenvoudig:
- Snijd de kaas kruislings doormidden en besmeer de binnenkant royaal met saus.
- Sluit de kaas en wikkel hem strak in huishoudfolie.
- Leg de kaas twee weken in de koelkast.
Voilà, bedankt Léo !
De sauzen die het beste werken zijn Fumado, Pears for tears en Green light district.




Text & images by Thibault Fournal.
Copyright SWET 2025.